Vegla materiale


Ne Historine e Pikturimit, secili piktor ka pasur vegla dhe mjete te cilat i kane prodhuar vete, dhe ato kane qene nje fshehtesi qe si kane treguar askujtr dhe pas vdekjes se tyre Historianet dhe Hulumtuesit jane para nje pyetje qe eshte veshtire ti gjejn nje pergjigje te sakte.

Pikturimet ne shpellat e ndryshme te kohes se gurit para 30000 vjetesh si qe eshte ajo ne Lascaux ne France, dihet se si jane pikturuar dhe me cfare Pigmentash jane te bera dhe se si i kane fituar ato.

Por sasia dhe perzierja e pigmentave si dhe menyra, e pikturave te Edgar Degas sidomos Balerinat, ose ngjyra e verdhe dhe e kaltert ne Pikturat e Johannes Vermeer, ende s´dihen.

Gezim Sula, perdor vetem Vegla dhe Materiale te cilesise se larte, ose si e do Klienti.


Punimi i nje Pikture fillon me zgjedhjen Pelhures e perforcuar ne Kornize prej druri. Ajo matet me peshen ne nje meter kateror, e cila esht rreth 380 gram.


Ne perdorim hyne vetem ngjyrat Akryl te „Lukas" ose ato „Goya", dhe shtresa mbrojtese nga "Boesner"


Kurse Veglat jane te ofruesit „Boesner" si pershembull: Lapsa te ndryshem dhe Vizore te llojllojshmeVeglat te tjera jane te ofruesit "Boesner" si pershembull: Shpatullat, kurse Brushat jane nga ofruesi "da Vinci"Brushat me te preferuara qe jane ne perdorim te pare jane ato te ofruesit "da Vinci" kurse Brushat tjera qe jane ne perdorim, i caktojn nje cilesie te mjaftueshme per te arrite qellimin ne pikturim.